Damfotboll - Div 2 Mellersta norrland

Direktlänk till inlägg 18 juli 2012

Live-rapportering - Faq

Klubberbjudande - FAQ


Vad kostar det att ha en matchsida?
Det kostar inget. Det till och med genererar intäkter till klubben. Reklamintäkterna som sidan ger får klubben ta del av.

Vilken ersättning får klubben?
50% av reklamintäkten på lagets matchsidor tillfaller klubben.

Vad händer med ersättningen om vi inte rapporterar från lagets alla matcher?
Utgångspunkten är att tillhandahålla en så bra tjänst som möjligt till alla som är intresserade av laget. Finns det ibland rapportering och ibland inte kommer en del besökare att tröttna och inte komma tillbaka. Det är dock inte alltid möjligt att hitta någon som kan rapportera eller att skicka någon till en bortamatch. Därför påverkas inte beräkningen av reklamintäkter av om det rapporteras från alla matcher eller inte. Om det inte går att rapportera från matchen så finns det efter godkännande från motståndarlaget möjlighet att "länka in" det andra lagets rapportering. Men, intäkten påverkas alltså inte direkt av om det inte går att få till en rapportering från alla matcher utan styrs helt av hur många besökare som är inne på klubbens matchsidor.

Hur administreras klubbens ersättning?
Efter varje säsong skickas det en redovisning till Klubben över hur mycket intäkter klubben har rätt till. Baserat på detta får klubben skicka en faktura till everysport.com. Klubben kan även se hur många som besökt matchsidan genom att dra musen över "termometern" till vänster om läktaren.

Är det svårt att rapportera?
Nej. En missuppfattning är att man skall vara duktig journalist för att kunna rapportera en match. Vår erfarenhet är att det viktigaste är att tycka det är kul och att brinna för laget.

Följande möjligheter finns för att rapportera:
- textrapportering
- mål-för-mål-rapportering via dator eller via mobiltelefon
- webb-radio
- webb-TV

Vad förväntas vi som klubb att göra?
Upplägget kring matchsidorna är enkelt. Har klubben bara en rapportör som vill rapportera från lagets matcher så är det så gott som klart. Utöver detta krävs bara att tjänsten marknadsförs på klubbens hemsida via en sk Matchpuff.

Vad behöver göras på Klubbens hemsida?
Klubben länkar till matchsidorna. För att detta skall vara så enkelt som möjligt tillhandahåller everysport.com en "puff" som kan läggas upp på hemsidan. Puffen läggs upp en gång och sedan uppdateras den per automatik så att den alltid länkar till senast spelade match och till kommande match. Dessutom ligger matchresultaten liveuppdaterade i puffen när laget spelar.

Hur kommer vi igång?
1. Vi sätter upp lagets matchsida – Följande skickas till everysport.com: En logotyp, en bild på lagets tröja (så vi kan skapa en tröja till avatarerna), lagets färg samt veta vem som skall vara kontaktperson och vad denne har för e-postadress. Resten tar vi hand om.
2. Börja rapportera - Kontaktpersonen får tillgång till ett administrationsgränssnitt. Här kan kontaktpersonen antingen rapportera själv eller dela ut rättigheter till andra att rapportera.
Tips: Uppdatera gärna spelartruppen med förnamn, efternamn och tröjnummer, så blir det enklare och bättre rapportering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

                                          Alnö IF: Innan jag börjar med min sammanfattning av hur det här året så måste jag spola tillbaka  lite till 2012 säsongen då Alnö IF gjorde något riktigt unikt.Då den SVFF hade bestämt damsidan skulle få ...

                                                                                                              Härnösands SKHärnösands SK gjorde säsongen 2014 sin andra raka säsong i division 2.  Förra säsongen slutade manpå en riktigt bra fjärde p...

Vi har tagit fram intressant statistik för att kunna avgöra hur bra lagen är i respektive halvlek.Vi har räknat varje halvlek som en enskild match.    På så sätt får vi fram intressant information vilket lag som är bäst i respektive halvlek.      ...

                                                                                                        Långsele AIFLångsele AIF gjorde säsongen 2014 sin andra raka säsong i division 2.  Förra säsongen slutade manpå en riktigt stark sjätte placer...

                                                        Myssjö/OvikenMyssjö/Oviken var inför säsongen nykomlingar från div 3 jämtland.  Man vann serien på samma poäng som tvåan Svegs IK men med betydligt bättre målskillnad.  Målsättningen när man...

Presentation

Försöker skapa ett större intresse för dam-fotbollen i div 2 - mellersta norrland.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Våran gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards